Aquesta iniciativa cerca contribuir a la divulgació tecnològica i despertar vocacions perquè les persones que es plantegin reinventar-se apostin per formacions d’àmbit científic, tecnològic, matemàtic i arts aplicades en aquests àmbits
El concurs de microrelats en fil del projecte LlibresTIC, que la Direcció General d’Innovació de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius va impulsar juntament amb la Fundació Bit, ha aconseguit la participació de cent històries sobre diferents temàtiques tecnològiques, com ara la intel·ligència artificial, la biotecnologia o la realitat virtual, entre d’altres.
A més, la posada en marxa del projecte LlibresTIC ha permès revisar llibres sobre divulgació tecnològica i l’impacte de la tecnologia sobre la societat, tant de ciència-ficció com assaigs, s’han redactat fitxes per publicar-les i divulgar-les i s’han proposat tertúlies literàries a diferents clubs de lectura i centres educatius de les Illes Balears. Es pot accedir a tota aquesta activitat en la secció LlibresTIC de la pàgina web de la Fundació Bit.
L’objectiu d’aquest projecte és contribuir a la divulgació tecnològica i despertar vocacions STEAM, és a dir, que els joves i les persones que es plantegin reinventar-se apostin per formacions d’àmbit científic, tecnològic, matemàtic i arts aplicades en aquests àmbits.
Durant els vuit mesos que ha durat el concurs, s’ha proposat una temàtica mensual diferent relacionada amb la tecnologia. La temàtica que ha tingut més bona acceptació és la realitat virtual, seguida per les cases intel·ligents, la biotecnologia i la impressió 3D.
Guanyadors:
Dimecres passat, la directora general d’Innovació del Govern de les Illes Balears, Nuria Riera, acompanyada pel conseller de Cultura i Educació del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria Ballester, i la delegada territorial de la Fundació Bit a Menorca, Carmen Crespo, van lliurar els premis als guanyadors del concurs de microrelats en fil de la Fundació Bit.
La tuitaire @Circecrystaleng ha estat la guanyadora del concurs en la categoria d’adults a les Illes Balears amb un microrelat sobre biotecnologia, temàtica que també ha estat l’escollida per @laaauuu4444, guanyadora de la categoria juvenil a Menorca.
El segon premi de la categoria juvenil a Menorca ha estat per a @_azaahara_, que va escriure sobre cases intel·ligents (smarthouse). El tercer premi ha recaigut en @lluisvinentmora, que ha publicat sobre dones i tecnologia.
En la categoria de relat amb més tuits, el premi ha estat lliurat a @martafines3, que ha escrit sobre la realitat virtual i va aconseguir ser retuitat 67 vegades.
Les categories de Juvenil Mallorca i Juvenil Eivissa han quedat desertes per manca de participants.
Els criteris que han estat valorats per poder seleccionar els guanyadors han estat els coneixements exhibits sobre el tema en qüestió, la correcció ortogràfica, la coherència i cohesió narrativa, el lèxic específic, l’originalitat del relat, el desenvolupament del sentit crític i la perspectiva de gènere.
Els relats dels guanyadors i finalistes es poden llegir en aquest enllaç.
El concurs de microrelats en fil ha comptat amb el suport del Programa SOIB JOVE – Qualificats Sector Públic Instrumental/Ajuntaments 2019, promogut pel SOIB i finançat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i el Fons Social Europeu (FSE).