L’Obervatori de la Societat de la Informació (OBSI) de la Fundació Bit organitza per als propers dies 6 i 13 d’octubre una jornada sobre menors i TIC dirigida a pares, mares, docents i altres persones interessades en l’educació i les tecnologies.
L’objectiu d’aquesta jornada és generar debat entorn de les oportunitats que ens ofereixen els dispositius mòbils com els smartphones i les tabletes i el paper que poden jugar en la transformació de l’educació.
A la jornada, que es durà a terme en dues sessions de 16.00 a 20.00h a l’auditori del ParcBit, hi participen experts en el tema per aportar avantatges i inconvenients respecte la introducció de les TIC en el sistema educatiu.
Així, comptarem amb ponències destacades com la de Montserrat Guitert, directora de Multimèdia i Comunicació i de capacitació TIC del Grup de Recerca en Educació i TIC EduLab de la Universitat Oberta de Catalunya que tractarà el tema de l’actitud digital en el nou paradigma educatiu.
Altres experts també formaran part de la taula rodona “Disposem de les eines i de l’actitud necessàries per a transformar l’educació?” que comptarà amb la participació d’Urko Fernández, director de projectes a PantallasAmigas; Antoni Bennàssar, Dr. en Dret Privat a la UIB; Montserrat Guitert de la UOC; Santos Urbina, membre del Grup de Tecnologia Educativa del Departament de Pedagogia Aplicada de la UIB i, Bartomeu Cardell, assessor de formació de la Direcció General de Formació Contínua. La moderadora serà Mercè Morey, membre del Grup de Recerca Educació i Ciutadania del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la UIB.
El segon dia de la jornada es dedicarà a fer unes sessions de caire més pràctic a càrrec de l’associació Padres 2.0 que compartiran amb els assistents possibles solucions als problemes que es poden presentar quan els menors fan ús dels smartphones. Per exemple, s’exposaran casos concrets de com la tecnologia pot ajudar a pares i educadors a fer un control efectiu per a una navegació segura i saludable d’Internet.
Aquesta segona sessió finalitzarà amb la intervenció de la directora de l’Oficina de Defensa dels Drets dels Menors de la Conselleria de Família i Serveis Socials, Maria Garrido, qui presentarà com protegir els menors a la Xarxa mitjançant pautes per a un bon ús. Per acabar, un policia-tutor del cos de Policia Local de Palma ens contarà les seves experiències a peu d’aula i com intervenen ells en els conflictes derivats de l’ús de les xarxes socials per part de menors.
LES PLACES PER A AQUESTA JORNADA S’HAN EXAURIT.
Els interessats en entrar en la llista d’espera poden enviar un e-mail a: obsi@fundaciobit.org
Consultau aquí el Programa Jornada Menors i dispositius mòbils: cap a un nou paradigma educatiu.