Aquesta edició, dedicada a models de negoci disruptius, s’ha realitzat per primera vegada en un format online permetent la participació d’assistents d’arreu del món i aconseguint un seguiment històric i una molt bona valoració entre els assistents.
El passat 25 de novembre va acabar el Seminari Internacional d’Innovació i Turisme organitzat des de la Direcció General d’Innovació a través de la Fundació Bit, tancant una edició marcada per la Covid19 que ha obligat a l’organització a transformar-lo en un esdeveniment online, i que ha aconseguit també gràcies a això un rècord de participació amb un total de 1.142 assistents.
Les sessions en la quals s’ha registrat un major nombre d’assistents van ser la sessió del dia 03 de novembre; “Models de negoci disruptius en destinacions”, amb 281 persones connectades, seguida de la sessió inaugural, amb la Keynote de la Dra. Tracy Harwood amb 261 persones.
D’aquesta manera i gràcies a aquest nou format, més de la meitat dels assistents (54%) han participat en l’esdeveniment per primera vegada, i ho han fet majoritàriament professionals del sector 71% o de l’àmbit acadèmic 13%.
Enguany, durant els cinc dies en que es van repartir les diferents sessions, es van aportar idees de com innovar radicalment el model turístic; i es van analitzar models disruptius de negoci i l’ús tecnologies com la intel·ligència artificial, la robòtica, la IoT o el blockchain. També es va parlar del futur de l’hostaleria i els seus models de negoci i de la innovació al sector de la restauració i l’oci.
Aquesta edició de l’INTO va comptar amb la participació de 21 ponents de prestigi, tant de les Illes Balears; com Daniel Alzina, CEO de hotelinkig, o Manel Aragonés, CEO de Travel Compositor, o Maria Frontera, presidenta de la Federació Empresarial de Mallorca; com també de ponents àmbit internacional com Maria O’Connor, responsable del departament social del Grup Good Hotel, Estefanía García, Fundadora i CEO de Glutify i GenoVive; o Joao Cepeda, Fundador, president i director creatiu de TimeOutMarket.
Així mateix, durant aquesta edició també hi ha hagut una gran repercussió de l’esdeveniment, fent-se’n ressò tant les principals agencies de comunicació a nivell nacional com Europa Press, com els mitjans de comunicació de les nostres Illes.
A més a més, també en aquesta edició, la publicació especialitzada hosteltur, ha col·laborat amb el seminari INTO realitzat resums de cadascuna de les sessions els quals han contribuït també a augmentar l’impacte dels continguts de les sessions.
També són destacables els bons resultats obtinguts a través dels qüestionaris de satisfacció realitzats pels participants. Segons aquests resultats; el 95% de les persones que han assistit a l’INTO 2020, han valorat les sessions com a bones o molt bones, i´pràcticament el 100% valoren l’organització com a bona o molt bona.
Com en anys anteriors, les diferents sessions de l’INTO 2020, estan disponibles al canal de Youtube de la Fundació Bit, on passaran a formar part del seu arxiu històric, a través del qual s’espera també contribuir a fomentar la transferència de coneixement i impulsar la innovació en tota la cadena de valor de la indústria turística a fi de millorar la competitivitat de les Illes Balears.