En el marc de les nostres activitats de ParcBit Inspira dirigides a dinamitzar la comunitat del ParcBit i compartir coneixement, dilluns 14 d’octubre de 09:30h a 13:30h a la Incubadora EmprenBit de l’edifici Disset hi tendrà lloc aquest curs amb l’objectiu d’aprofundir en els nostres coneixements i adquirir una metodologia en pensament crític. Em vull apuntar.
Per què ens sembla tan fonamental tractar aquesta temàtica?
Mirau aquests 2 vídeos, pensau en Fake News, i afegiu-hi una petita dosi de Machine Learning, el que obtenim s’anomena Deep Fake. A partir d’aquí, com podem crear-nos una opinió sobre el que veiem si tot pot ser manipulat?
Podem dir que som individus amb llibertat de pensament si la neurociència sap exactament com funciona el nostre cervell per manipular-lo millor?
Font: indy100.com
Com es fa?
Els objectius d’aquest curs són:
- Analitzar el valor i la importància del pensament crític en el processament de la sobrecàrrega d’informació, en contextos professionals digitals i fora d’ells.
- Identificar i manejar des d’una perspectiva objectiva els intents de manipulació.
Conèixer i analitzar les dificultats i l’esforç necessaris per superar els biaixos cognitius i perceptius que distorsionen la visió analítica de la realitat. - Fer servir les tècniques de pensament crític per aconseguir una millor qualitat i un processament intel·ligent de la informació estimulant l’ús de metodologies d’anàlisi crítica de la informació.
Veure els detalls dels continguts
El curs serà impartit per un ponent extern i finançat pel programa del Ministeri d’Economia i Empresa i el FSE de la Unió Europea, més info a Crearfuturo.es
Aquesta formació està adreçada a:
- Professionals que participin en els processos de digitalització i transformació digital de les seves empreses.
- Professionals que requereixin actualitzar la seva formació i incorporar les competències digitals per millorar el seu desenvolupament professional o la seva situació laboral.
- Professionals amb inquietud emprenedora o que aspirin a iniciar nous negocis digitals (emprenedors que demanen formació).