1,3K
El passat 8 d’abril Octavio Jaume, membre de l’equip de Wireless DNA, impartí un taller de visualització de dades a l’espai Emprenbit.
Aquí teniu un resum del més destacat:
- Octavio explica la feina que fan amb dades per fer prediccions a Wireless DNA. Presentam les 3 Vs del Big Data: volum, velocitat i varietat, però també amb els problemes que comporten.
- Tractament de dades: veure la part gratuïta i la de pagament quina ens convé més: a qui va orientat, basta la gratuïta, compensa econòmicament?
- Tipus de fitxers (csv o text pla/ altres formats); bases de dades (relacionals/ no relacionals). Més fàcils els no relacionals. Entorns: només interfície, interfície mixta, sense interfície. Pros i contres.
- Entorns sense interfície, llenguatges: R sobretot va molt bé, però també Phyton (amb Numpy) i Julia (recent).
- El llenguatge R permet optimització pel càlcul, moltes llibreries, facilitat per tractar dades, encara que també te alguns desavantatges.
- Optimitzar funcions és molt important. Per exemple, un projecte d’índexs de confort d’excursions que vam fer Wireless DNA amb la UIB.
- Optimització de la memòria: cal demanar-se si cal tractar amb totes les dades en aquell moment, si són independents, si calen tants dígits/longitud per la unitat de dades…
- Per què és important filtrar les dades? No existeix l’eina definitiva per visualització de dades, totes tenen avantatges i desavantatges cal recolzar-se en totes: taules, mapes, gràfiques…
- Avantatges/desavantages de les gràfiques, veure per exemple From data to Viz. Hi ha eines de Javascript gratis i de pagament.
- Avantatges/desavantatges dels mapes. Leaflet és gratuïta i està molt bé.
- 3 maneres de mostrar dades georeferenciades. Els markers (icones), es poden agrupar; només mostrar-ne un a cert radi; mapes de calor.
Per més informació, aquí podeu consultar la presentació completa.