Patrícia Puiggròs és metgessa especialitzada en Teràpia del dolor i en Medicina Esportiva; i també és una persona emprenedora. Actualment, és la CEO de IKI Health, un projecte allotjat a la incubadora Emprenbit de la Fundació Bit, i amb el qual ha participat en el programa APTENISA Start.
Perquè et vas decidir a participar al programa ATENISA Start?
Quan vaig entrar en el programa APTENISA Start, venia d’una fase en ple canvi. Jo estava tancant la meva primera start up que, bàsicament, la vàrem haver tancat per dificultats amb l’equip; un problema molt clàssic. Aquell era un projecte molt gran que estava tirant jo tota sola. Com deia un amic meu informàtic; «era com navegar, tripulant el titànic, però amb corrioles i cordes». Llavors vàrem decidir tancar aquella start up perquè jo veia que no tenia possibilitat ni d’escalar, ni de dur-la a terme i que fos sostenible. I en aquell moment, parlant amb Rafa Soler del programa Emprenbit, em va convidar a participar a l’APTENISA Start.
L’oferta de participar-hi va arribar realment en un moment bastant ideal perquè, com et dic, jo ja tenia el focus posat en el que és el meu projecte actual; IKI Health (tot i que encana no tenia el nom).
De que t’ha servit participar en el programa APTENISA Start?
Tenia moltes idees que ja havíem executat a la primera start up, i que lògicament tenia certa relació perquè era dins el món de salut digital, però entrar a APTENISA Start em va venir en un moment molt idoni perquè jo tenia com un núvol d’idees. Venia d’estar amb un equip de quatre persones a focalitzar me totalment sola i APTENISA em va ajudar. Primer perquè allà hi va néixer el nom; IKI Health.
A més a més, en aquesta fase jo estava re-arrencant o pivotant en un projecte molt més focalitzat, més centrat, i més dirigit; i el programa me va ajudar a posar uns bons fonaments. És veritat que jo havia estat en altres programes com ConnectUp prèviament i també m’havia ajudat, però amb APTENISA va ser més concentrat, més dirigit a assentar bé aquestes bases per arrencar aquest nou projecte. La formació rebuda en només un mes, va ser un contingut molt ben esquematitzat, molt ben estructurat, a través del qual vaig poder treballar l’espina dorsal del meu projecte.
Quin aspecte del vostre projecte us ha ajudat a millorar?
Després a l’acabar el programa, vam fer la presentació del projecte; el «pitch elevator», el primer que feia amb aquesta nova start up, que és IKI Health. I d’allà vaig treure també col·laboracions i contactes i lògicament opinions d’altres companys, de mentors, i de ponents… Al final va ser com no començar sol a un projecte, tot i que literalment el començava sola.
L’altra cosa important és que després de participar en ATENISA Start, IKI Health va ser una de les start up seleccionades per participar a ATENISA Launch, que ja té una duració de sis mesos i aquí va ser un procés d’acceleració fonamental per a IKI Health. O sigui, que podríem dir que ATENISA Start va venir en la fase més «bebè» del projecte, una etapa inicial en la qual és fonamental, si fem el símil a un nadó, donar li la millor llet possible, abrigar-lo, cuidar-lo bé… Així que el meu projecte va néixer amb l’ajuda ATENISA Start.
Sobre IKI Health
IKI Health és una eina tecnològica per a democratitzar el tractament del dolor crònic del múscul esquelètic. Un programa dirigit a metges i pacients amb dolor crònic per a educar, monitorar i alleujar el dolor.
APTENISA és una iniciativa nacional coordinada per l´Associació de Parcs Científics i Tecnològics d´Espanya (APTE), que inclou un conjunt de programes dissenyats per promoure la creació i el creixement de noves empreses de base tecnològica.
La fase Start, es basa en la incubació d’idees, serà posada en marxa per experts en l’assessorament a emprenedors i empreses de base tecnològica a cadascun dels seus parcs, i implementarà la incorporació de la Metodologia Candy Innovation Model i les Metodologies Lean Launch Pad (LLP) desenvolupes per La Salle Technova Barcelona i el Prof. Jerome Engel (UC Berkeley) a les idees presentades, amb l’objectiu de buscar models de negoci repetibles i escalables, que permetin als emprenedors construir una empresa de manera més econòmica i en menys temps que amb els mètodes tradicionals.
Inscriu-te, fins el 23 d’abril!