Tal com vam fer l’ estiu passat, fem una ullada a les recomanacions literàries dels nostres entrevistats en les entrevistes TIC per donar-vos idees de quins llibres TIC llegir a les vostres vacances. I també hem afegit pel·lícules i sèries CineTIC.
Verónica Rosselló (TravelgateX)
“M’encanta el cinema i les sèries. Veig moltes històries inspirades en fets reals, altres històriques, de tot tipus. Últimament estic amb House of Cards i em crida l’atenció sobretot la part de com es manegen els missatges, el lobby, el paper de les persones que estan a la part pública i de comunicació institucional.”
M’encanta llegir i hi ha una gran quantitat de llibres que m’han marcat personal i professionalment pel que em seria difícil triar un. Sòl publicar els títols dels que vaig llegint al meu compte de tuiter. Així que prefereixo donar-vos el nom de l’últim llibre que he llegit: “We have no idea: A Guide to the Unknown Universe ” de Jorge Cham i Daniel Whteson. Per a mi és un llibre interessant perquè alhora que ens ensenya el que sabem d’univers ens està mostrant tot el que no sabem. És apassionant veure tot el que queda per entendre i descobrir i de l’altra ajuda a posar en perspectiva el nostre dia a dia comparat amb la magnitud del que ens envolta. Passió pel coneixement, pel descobriment i alhora una cura d’humilitat totalment recomanable.”
“La veritat és que la meva finestra d’atenció digital de pelis i sèries és molt petita, els meus interessos tenen més a veure amb la natura i les persones. Per dir-ne alguna, me va agradar molt Avatar, i Cloud Atlas, potser més pel futur que presenten que per inspiradores de la meva feina.
Llibres sí n’hi ha hagut més, clar: “Open Innovation”, “Educating intuition”, “Innovation to the core”, ”Manual de consultoria”, els manuals d’innovació d’Acció 10 i de Madri+d, els llibres de prospectiva de l’OPTI, les publicacions de COTEC, … I molts altres, que m’han ajudat a desenvolupar recursos que són fonamentals per a la feina que faig avui en dia, recursos emocionals i de relació amb persones, que com he comentat crec que són els del futur.”
“Sé que és molt típica però em va marcar profundament La Xarxa Social. Record veure-la al cinema i en sortir veure clar que estem en el lloc perfecte en el moment perfecte. Era hora d’aprendre a programar.
Alex Alemany (estudiant d’informàtica)
“El Zahir de Paulo Coelho, tracta d’un escritor de gran fama. La seva dona està desapareguda i això fa que comenci tot un camí espiritual que no només envolta tot un dilema amorós, que per a mi va ser secundari, si no tot un esforç per arribar a conèixer-se a si mateix i intentar resoldre totes les preguntes que mai s’havia volgut plantejar perquè implicaven sortir de la seva zona de comfort.
“Tetris Effect, perquè m’ha donat una experiència sensorial i intel·lectual que no es pot trobar en cap altre mitjà i m’ha convençut encara més del poder de la VR. A partir d’un dels jocs més famosos i efectius de la història, Tetsuya Mizuguchi ha creat quelcom al·lucinant, hipnòtic i fins i tot emocional.
“Em costa molt decidir-me només per un, així que faré una mica de trampes.
–La nueva fórmula del trabajo. Ens explica com i per què treballen els recursos humans de la forma que ho fan a google. A més de ser un material molt bo, et dóna moltes pistes de com pots aplicar-ho a l’empresa.
– The hard things about the hard thing. Imprescindible per CEO, directors, emprenedors … És un material de suport fonamental, que t’ajuda a tenir una guia i, a més, a veure que no estàs sol en aquest món.
– Open a més de ser una biografia estupenda és un gran llibre de desenvolupament i superació personal. Malgrat que no t’agradi el tennis, és un must en tota biblioteca.”
Mar Muñoz (IT Travel Services)
“AVATAR és una de les meves pel·lícules favorites i en general qualsevol pel·lícula de ciència ficció que em faci somiar. En el meu treball tendeixo a somiar i pensar que tot és possible, i amb recursos, temps i gràcies a la bona aplicació de la tecnologia, per a mi, TOT ÉS POSSIBLE.
I llibres m’enganxo a qualsevol novel·la històrica o de fantasia, m’encanta la narrativa de Julia Navarro, María Dueñas, Noah Gordon, Carlos Ruiz Zafón o Ken Follet, etc …. Hi ha molts de llibres, moltes temàtiques, molts autors als quals admiro, i si n’hagués de triar un, em quedo amb “Dispara, jo ja sóc mort”, de Julia Navarro, per la combinació de misteri, aventura, emocions i pel fet d’estar encaixant peces d’un gran puzle.”
“M’encanten les pel·lis/llibres de ficció, fan volar la meva imaginació i trec moltes idees d’ells, la idea d’eKameno de la qual he parlat al principi de l’entrevista per exemple, va sorgir de “L’origen perdut“ de Matilde Asensi, un llibre molt entretingut. També m’he llegit gairebé tots els llibres d’Asimov, amb especial menció per a la Saga de la Fundació que és una joia i potser l’espurna que em va encendre l’interès per la intel·ligència artificial … almenys segur que hi va ajudar.”
“Hi ha un llibre que em va regalar la meva mare quan era bastant més petita ‘La bona sort‘. És una faula que ensenya que la forma d’aconseguir les coses és lluitant, sent resolutiu i sense perdre la motivació. Intent aplicar aquest missatge en tots els aspectes de la meva vida.”
Javier Serra (IES Francesc de Borja Moll)
“Si una gran part de la meva feina consisteix en sacsejar les consciències i mostrar altres punts de vista diferents de la realitat, jo aconsellaria la lectura d’un clàssic com a Nietzsche. Això sí, amb un mínim de coneixement previ de les seves propostes, molt radicals en alguns sentits.
Parlant de manipulació, “El show de Truman”. Parlant de la influència a la societat de les TIC i de les possibilitats presents i futures que ofereixen, “Her”.”
Finalment, us recordem que si us agradaria ser entrevistats per la nostra secció d’entrevistes TIC, per favor, emplenau aquest formulari i contactarem amb vosaltres. I també estam oberts a rebre idees/ suggeriments/ propostes de tots aquells experts o aficionats al cinema de ciència ficció/ tecnològic perquè ens faceu arribar els vostres comentaris a través d’aquest formulari.