Les tres incubadores UPVD in Cube de Perpinyà, Canòdrom de Barcelona i el ParcBit de les Illes Balears treballaran en xarxa per afrontar els principals reptes de les destinacions turístiques
La Fundació Bit, l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat de Perpingan s’han unit per crear Miro in cube, un concurs d’idees sobre Turisme Sostenible que té l’objectiu d’aportar solucions innovadores relacionades amb la mobilitat per a la gestió dels fluxos turístics.
L’esdeveniment tendrà lloc del 20 al 22 de febrer de 2019 de manera simultània a les tres incubadores col·laboradores: a la UPVD in Cube de Perpinyà, al ParcBit de les Illes Balears i al Canòdrom de Barcelona.
Els participants de les millors idees presentades a cada regió tendran tres dies per preparar les seves propostes, mitjançant el treball en equip, l’assessorament de mentors i amb connexions en directe amb la resta d’incubadores.
La final se celebrarà el 25 de febrer al FÒRUM 4YFN de Barcelona, on les millors idees de cada una de les tres ciutats seran presentades i on s’entregarà un premi especial d’innovació de 5.000 euros, a banda de 3 premis amb períodes d’incubació gratuïts.
En el cas de les Illes Balears, la Fundació Bit compta amb el suport de la Universitat de les Illes Baleares (UIB) amb la difusió i captació d’idees entre la comunitat universitària. A més a més, nombroses empreses del sector tecnològic també col·laboren en el concurs mitjançant patrocini de premis i la mentorització dels participants (Wireless DNA, Kinacu Sports, Tourfeeling, Apploading, Hook Sistemas).
Els participants al concurs Miro in cube poden presentar les seves idees de negoci en grups de 2-3 membres fins al 31 de gener enviant un correu electrònic a info@emprenbit.org.
Un concurs de solucions tecnològiques per al Turisme Sostenible:
Les idees que es presentin al concurs hauran d’aportar solucions als principals reptes en Turisme Sostenible als quals s’afronten les destinacions turístiques actuals i, així, donar resposta al turisme de masses, un fenomen amb una creixent repercussió mundial.
És el cas de l’augment de la demanda energètica amb conseqüències directes en les emissions de CO2, la gestió de residus, la gestió de l’increment en la densitat del trànsit rodat i el transport públic, l’augment dels preus de les propietats privades, el deteriorament del patrimoni cultural i llocs classificats o els problemes per garantir la seguretat de les persones, entre d’altres.
L’aportació de les noves tecnologies permet crear noves eines de recollida, explotació i anàlisi de dades per a la creació de noves solucions en diferents àmbits del turisme. Alguns exemples de tecnologies com el GPS i la geolocalització, les dades per satèl·lit i dades calentes, el Wi-Fi i la connectivitat 5G, la Intel·ligència Artificial i Big Data, entre d’altres, poden millorar la gestió dels fluxos turístics.
Balears dintre de la primera xarxa d’incubadores de l’Euroregió:
El passat juliol de 2018, les incubadores de Barcelona (Canòdrom BCN), Perpinyà (UPVD IN CUBE – Universitat de Perpignan) i de les Illes Balears (Fundació Bit) signaren un acord de col·laboració per a la creació de la primera xarxa d’incubadores de l’Euroregió. A través d’aquesta cooperació es preten enfortir l’obertura transfronterera i es multipliquen les oportunitats de desenvolupament dels emprenedors de les tres regions.
Gràcies a aquesta xarxa, a l’eficàcia i a la diversitat dels intercanvis realitzats durant l’edició 2018 de Miro in cube, la Universitat de Perpinyà ha decidit crear aquest esdeveniment comú en 2019.