Els vint finalistes van presentar davant el jurat els plans de negoci preparats durant tres setmanes a través de progama d’acceleració de #Emprenbit
VEnvirotech, Travelinho i Three for Fest, van ser els tres projectes premiats en la primera edició de Connect’Up. El lliurament de premis es va celebrar aquest 14 de juny; i Carmen Serra, presidenta del Grup Serra, organitzador del projecte Connect’Up; María Alsina, directora territoral de Balears de Caixabank, i Josep Lluis Pons, director general d’Innovació i Recerca del Govern Balear, van ser els encarregats de lliurar els guardons.
Les guanyadores del primer premi Connect’Up, Noelia Márquez i Patricia Aymà amb el projecte Venvirotech, a més de 8.000 euros en metàl·lic, tindran la possibilitat d’accedir a la incubadora EmprenBit del ParcBit, on podran seguir desenvolupant el seu projecte empresarial juntament amb altres emprenedors en fase de desenvolupament.
VEnvirotech, és un projecte que converteix els residus en bioplàsticss i purifiquen l’aigua a través de bacteris. El sistema es basa en plantes transformadores portàtils capaces de convertir un quilo de resídus en 23 grams de plàstic compatible amb el cos humà. Aquest projecte està també entre els finalistes del concurs nacional d’innovació de Repsol.
El segon i tercer premi de la categoria Emprenedor van recaure en projectes travel tech’(tecnologia turística), i va anar per al menorquí Joan Montoya, un enginyer que amb Travelinho ha llançat un cercador que crea viatges combinats d’avió, vaixell i autobús.
El tercer premi va ser per Three for Fest, de Juan Navalón i Fermín Daurat, que proposen una plataforma que crea paquets turístics combinats especialitzats en festivals musicals, sumant allotjaments, avions, lloguer de cotxe i fins i tot entrades a parcs temàtics. I tot això en només tres minuts. Els guanyadors en la categoria Intraempredendores són La Mano Lectora mentre que en FP/Batxillerat el premi va ser para Joves Comunicadors del Futur.
A més dels 8.000 euros en metàl·lic, les guanyadores de Venvirotech, disposaran d’assessoria laboral, fiscal i comptable durant un any per part de Salomó&Bonet-Godó. Unes altres de les recompenses seran la possibilitat de disposar de material d’oficina de Rotger Cash & Carry, amb un límit de 1.000 euros.
D’altra banda, els tres projectes guanyadors gaudiran de la matrícula en postgrau universitari de la UIB, drets de matrícula de CESAG i la matrícula per a cursos de la CAEB, a més d’un estudi comparatiu del sector de la Fundació Impulsa.
Així mateix també es decidirà en aquests proxims dies quins seran els finalistes que accederan a coworking i incubadores a IFOC-Calvià, Wohaby, Fàbrica Ramis, ParcBit, PalmaActiva, Nidus 39 i Artik. També s’atorgarà un estudi de viabilitat de desenvolupament de producte tecnològic (maquinari), per part de Robot.
Per a la millor idea de negoci tecnològic, la validació de mercat per part de Customia. Per a un projecte turístic de base tecnològica, encara per decidir, se li oferirà un fast-track per a acceleració de negoci per part de Connector Travel Tech.
Tots els finalistes gaudiran a més d’un viatge a la Ruta Tech de CaixaBank, a Barcelona, on coneixeran les apostes tecnològiques més innovadores de l’entitat financera. A més, la subscripció d’un any als diaris de Grup Serra i a Kiosko Digital.
El primer premi de la categoria Intraemprendedor es porta un viatge al Carib per a dues persones, a més de la subscripció d’un any als diaris de Grup Serra i a Kiosko Digital.
En la categoria FP/Batxillerat, tot l’equip guanyador es porta la matrícula de grau universitarioen la UIB, un ordinador personal cedit per IFOC i la subscripció durantre un any a la premsa del Grup Serra i Kiosko Digital.