El director general d’Innovació, Eduardo Zúñiga, ha clausurat avui aquesta trobada formativa orientada a persones emprenedores que volen engegar projectes basats en tecnologia
L’Acadèmia Digital Emprenbit ha clos avui una nova edició. Aquest cicle de seminaris web (webinars) sobre disseny i validació de models de negoci, impartit durant aquest mes de juliol a través de la Fundació Bit, ha format 24 persones emprenedores, 15 d’elles amb projectes allotjats a la incubadora del ParcBit.
El director general d’Innovació, Eduardo Zúñiga, ha explicat que «a través d’aquest programa de suport a persones emprenedores i projectes empresarials de recent creació basats en tecnologia i innovació s’ha donat servei a més de 300 projectes i empreses, molts dels quals han assolit èxit internacional».
«Aquestes empreses són molt importants per a la nova economia que volem promoure a les nostres Illes, però també ho són les petites empreses emergents que cada dia neixen amb la il·lusió de millorar algun aspecte de la nostra vida; perquè en això consisteix la innovació», ha afegit.
Per la seva banda, el director general de Modernització i Administració Digital, Ramon Roca, ha apuntat que «el ParcBit representa l’alternativa a l’economia basada únicament en el turisme: un nou model més sostenible i basat en l’economia del coneixement. Per això, ha crescut amb la voluntat de ser un espai sostenible i en contacte amb la natura, unes característiques que juntament amb tots els serveis que s’hi ofereixen el fan l’espai ideal per engegar projectes innovadors i de base tecnològica, com els que segurament ja teniu en ment molts de vosaltres».
«Vull destacar que avui ja s’hi allotgen més d’un centenar d’empreses innovadores i hi treballen prop de 4.000 persones, la qual cosa demostra que comptam amb molt de talent i amb una comunitat forta i cohesionada», ha dit.
L’Acadèmia Digital
L’Acadèmia Digital Emprenbit és una iniciativa de la Vicepresidència del Govern, a través de la Direcció General d’Innovació, que es duu a terme a través del seu programa de suport i assessorament a empreses de la Fundació Bit. Va sorgir fa cinc anys com un campus d’estiu amb l’objectiu de treballar aspectes bàsics del disseny i la validació de models de negoci innovadors i de base tecnològica. En forma de pràctiques en grup, durant els campus es convidava també a emprenedors d’èxit perquè explicassin les seves experiències personals en les etapes del desenvolupament i llançament d’una empresa emergent (startup).
En aquest sentit, el format digital que s’ha adoptat des de fa dos anys permet convidar ponents i emprenedors de diferents llocs i d’alt nivell, com els que han col·laborat enguany en l’Acadèmia Digital. Així, el conductor de les diferents sessions de debat ha estat Josep Casas, president de l’Associació Espanyola de Business Angels (AEBAN), i també hi han intervingut tres emprenedors amb projectes consolidats i en expansió: Rafa García Escarré, copropietari i conseller delegat de 101 Ventures i membre de la junta directiva en diferents empreses; Mauricio Prieto, empresari i executiu en empreses tecnològiques de ràpid creixement com eDreams, i Quim Sabrià, cofundador i CEO d’Edpuzzle, ubicada a San Francisco (Estats Units).
Entre els continguts més destacables de les diferents sessions d’aquest any 2021 cal destacar la identificació de factors clau en la conjuntura econòmica actual com són la transformació digital i la disponibilitat de liquiditat, dos elements que poden donar lloc a bones oportunitats per a les startups tecnològiques. Una situació que pot beneficiar les empreses del sector de la innovació, especialment rellevants per a l’estratègia de diversificació econòmica que s’impulsa des de la Vicepresidència del Govern de les Illes Balears.